måndag, juli 04, 2005

 

Ibland funkar inte hjärnan helt och hållet


Vi här på juntan anser oss vara relativt skärpta. Vi är inte Pandit Pran Nath, men vi kan tänka hyfsat bra och har koll på mycket. Men ibland blir det fel någonstans i den gråa klumpen. Det är då man börjar tro att thrash-livsstilen har tagit ut sin rätt, men det kanske bara är värmen.

I artikeln om singulariteter som vi publicerade häromsistens uppstod det två ganska grova fel. Först och främst skrev vi att event horizon är "den radie i svarta hål då massans densitet blir så stor att den skapar en singularitet". Det är helt åt helvete. Singulariteten sitter ju I MITTEN av ett svart hål. Event horizon är där informationen slutar komma ut ur det svarta hålet, på grund av gravitationen. Sen stavade vi Kurt Schwartzchild fel. Det står ju till och med i bilden med Z!!!

Vi är ödmjuka i alla fall. Och nu hann vi ju före den där lilla 13-åriga professorn med flaskbottnar som sitter i rullstol trots att han är helt frisk bara för att köra Stephen Hawking-bagen fullt ut, som satt redo med sina viktigpettriga små fingrar på tangentbordet någonstans i obygden.

Comments:
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
 
Ja och så skrev ni ju att filmen med samma namn inte var "helt körd" vilket är en stor vit lögn.
 
Skicka en kommentar

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?